Of je nu op vakan­tie gaat of thuis blijft deze zomer, de kin­de­ren heb­ben zes weken vrij. Met je han­den in het haar over wat nu weer te onder­ne­men? We geven je graag 3 kind­vrien­de­lij­ke zomer­va­kan­tie­tips in het groen.
 1. Op pad met de Jeugdvogelclub
  Op zon­dag 8 en maan­dag 23 augus­tus speur je samen met de Jeugd­vo­gel­club Zuid-Ken­ne­mer­land naar vogels in natuur­ge­bie­den rond­om Haar­lem. Daar spot je niet alleen vogels, maar met een beet­je geluk ook dam­her­ten, wisen­ten en hage­dis­sen. De excur­sies zijn bedoeld voor kin­de­ren tus­sen de 7 en 13 jaar. Er mogen twee vol­was­sen bege­lei­ders per gezin mee. Voor meer info en om je aan te mel­den check je de web­si­te van het Tey­lers Muse­um 
 1. Kruip in de huid van de wolf
  In Nati­o­naal Park Zuid-Ken­ne­mer­land leer je op dins­dag 10 augus­tus álles over de wolf. Hoe leven wol­ven samen? Hoe ‘pra­ten’ wol­ven met elkaar? Wat eet een wolf? Een gids neemt je mee de dui­nen in en laat je ken­nis­ma­ken met het leven van de wolf. Een leu­ke, inter­ac­tie­ve excur­sie voor gezin­nen. Voor meer infor­ma­tie en aan­mel­den kijk je op de web­si­te van Nati­o­naal Park Zuid-Ken­ne­mer­land.
 1. Die­ren­tuin Artisklas
  De klein­ste offi­ci­ë­le die­ren­tuin van Neder­land, die staat in… Haar­lem! Artis­klas heet de die­ren­tuin in het Scho­ter­bos en je vindt er een bont gezel­schap aan die­ren. Van de geel­buik­vuur­pad tot de pool­vos, de Ame­ri­kaan­se nerts tot de regen­boog­boa. Ga jij een kijk­je nemen? Dat kan op zater­da­gen en zon­da­gen, van 13 tot 16 uur. Voor een bezoek­je moet je onli­ne tic­kets kopen, meer info vind je op de web­si­te van Artis­klas.
 2. Tips voor een heer­lij­ke staycation
  De zomer is natuur­lijk een ide­aal moment om erop uit te gaan. Daar­voor hoef je per se af te rei­zen naar ver­re oor­den: de bes­te vakan­ties vier je gewoon thuis. Bij­voor­beeld met onze tips voor een heer­lij­ke stay­ca­ti­on ook heb­ben we een paar heer­lij­ke thuis­blijf­tips voor je.
Heb jij nog een leu­ke tip? Laat het ons weten!